Vlag van Zuid Afrika Reisverslag Oudtshoorn


In het hart van de Kleine Karoo, een semi-woestijn gebied, ligt Oudtshoorn. In de 19de eeuw genoot Oudtshoorn wereldfaam als struisvogelhoofdstad van de wereld. Nog steeds zie je in de directe omgeving veel struisvogelboerderijen die je kunt bezoeken voor een nadere kennismaking met deze bijzonder vogels. Een andere bezienswaardigheid die je vanuit Oudtshoorn kunt bezoeken zijn de Cango Caves, een ondergronds gangenstelsel  gelegen aan de voet van de Swartbergpas. Het mooiste uitstapje is echter een tocthe door de Swartberg Mountains over de Swartbergpas. De deels onverharde weg neemt je mee over 'Die Top' met adembenemend mooi uitzicht over de omgeving.

 

 

Op weg naar Oudtshoorn

Vandaag vervolgens we onze weg vanuit Swellendam en rijden via Barrydale over de beroemde Route 62 naar Oudtshoorn. Via de pass bereiken we de droge en rotsachtige Kleine Karoo. Voordat we in Oudtshoorn arriveren, passeren we Calitzdorp met haar uitgebreide wijngaarden ten behoeve van de Zuid-Afrikaanse port.

 

Na een bezoek aan de Cango Caves wacht ons een bijzonder verblijf. We overnachten vandaag bij AfriCamps Kleine Karoo gelegen op een oude struisvogelboerderij in een luxe safaritent aan de rand van een meertje. Een knapperend haardvuurtje, een uitgebreid braaipakket en een sterrenhemel zoals je die nog nooit gezien hebt, wachten ons op.

Oudtshoorn | Rondreis West Kaap Zuid Afrika
struisvogelboerderij in de Kleine Karoo

Wat te doen in Oudtshoorn

 

Handige informatie Oudtshoorn


Overnachten in Oudtshoorn, onze top 3

Rand's nodig?
Valuta Zuid Afrika
Vraag je valuta voor Zuid-Afrika makkelijk hier online aan.
Visum nodig?
Visum Zuid Afrika
Vraag je visum voor Zuid-Afrika hier online aan.
Auto nodig?
Autohuur Zuid Afrika
Huur je auto voor Zuid-Afrika makkelijk hier online.
Vliegtickets nodig?
Valuta Zuid Afrika
Regel je vliegtickets voor Zuid-Afrika makkelijk hier online.

Route Swellendam - Oudtshoorn (225km - 2,5uur)

Reisgids Kaapstad - West Kaap

Niet gevonden?

Je Oudtshoorn reisgids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer reisgidsen >

Reisorganisaties Zuid Afrika

  • Zuid Afrika rondreis Djoser
  • Jambo Safari reizen Zuid Afrika
  • Rondreizen Zuid Afrika
  • Zuid Afrika rondreis Sawadee
  • Zuid Afrika vakantie
  • Fox rondreizen Zuid Afrika
  • 333Travel - Zuid Afrika reizen
B4iTravel Simkaart Zuid Afrika

Simkaart Zuid Afrika kopen?

Koop hier je voordelige simkaart voor Zuid Afrika. Voordat je vertrekt krijg je je telefoonnummer al toegestuurd. Op het vliegveld ligt vervolgens je simkaart met aangeschafte bundel voor je klaar. De medewerkers van B4iTravel helpen je met installatie en registratie.

Binnen een kwartier ben je online in Zuid Afrika en bel en internet je via het vertrouwde Vodafone (in Zuid Afrika: Vodacom) netwerk. Tip1: voeg international calling plus toe en bel voor 6ct per minuut naar Nederland. Tip2: download meteen de Vodacom App zodat je online je verbruik kunt volgen.

Tenzing Travel - Zuid-Afrika Bestel hier je gratis reisgids!