Stedentrips


Ontdek de mooiste wereldsteden tijdens een stedentrip. Ga je voor de bezienswaardigheden,  de musea,  de oude straatjes of het lekkere eten? Er is genoeg te ontdekken in de mooiste wereldsteden, zowel dichtbij, in Barcelone, Parijs of Rome, als verder weg in bv. New York, Sydney of Tokio. deTraveller heeft inmiddels een groot aantal wereldsteden bezocht en diverse tips voor je. We werken hierbij samen met stedentrips.nl, de enige echte stedenspecialist van Nederland.

Populaire stedentrips


Lissabon

Lissabon

De bezielde, energieke hoofdstad van Portugal wordt ook wel de "stad van vergezichten" genoemd vanwege haar ligging op zeven heuvels. Deze romantische stad is ontstaan aan de rivier de Taag, die niet ver daarvandaan uitmondt in de Atlantische Oceaan. Ze was ooit een zeer belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers en heeft mede daardoor een rijke geschiedenis


meer info >
Athene

Athene

Athene is een stad van tegenstellingen. Zo hebben de antieke overblijfselen uit de Klassieke Oudheid een respectabele plek in het straatbeeld, maar zindert de Griekse metropool tegelijkertijd van de jonge energie. Een uitbundig stadsleven bepaalt de sfeer, maar wel onder het toeziend oog van het Parthenon, de tempel op de heuvel Akropolis die gewijd was aan de godin Pallas Athene.


meer info >


Barcelona

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonie in Noord-Spanje en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Barcelona is de ideale stad voor een citytrip: ontdek de rijke architectuur van o.a. Gaudi, winkelen in de Ramblas, heerlijk tapas eten op een van de gezellige pleinen of even lekker uitrusten aan het strand.


Ga mee naar Barcelona >
Rome

Rome

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest trendy Italiaanse steden die er zijn. Ontdek ook deze andere kant van Rome! De Italiaanse hoofdstad is een juweeltje. U waant zich in het decor van het Bernini Mysterie van Dan Brown, als u langs de vele monumentale kerken en fraaie fonteinen op fantastische piazza's (pleinen) loopt.


Ga mee naar Rome >
Praag

Praag

Praag is één van de mooiste steden van Europa en werd na de val van het communisme, één van de populairste en druk bezochte Europese steden. Praag is al meer dan duizend jaar het politieke, culturele en economische centrum van de staat Tsjechië. De stad ligt prachtig aan de rivier de Moldau, halverwege Berlijn en Wenen.


Ga mee naar Praag >

Reisgidsen stedentrips

Niet gevonden?

Je stedengids niet gevonden? Bol.com beschikt over een grote collectie.
Kijk hier voor meer stedengids >